Πίτα με ντοματίνια σε μαντεμένιο σκεύος

Εύκολα, υγιεινά και γρήγορα. Στο μαντεμένιο σκεύος μια συνταγή για ντοματίνια. 
Υλικά 

2 3/4 κούπες αλεύρι

1 κτγ ζάχαρη

1 κτγ αλάτι

2 κομμάτια βούτυρο σε κομμάτια στο ψυγείο για να είναι κρύο

½-¾ ποτήρι πολύ κρύο νερό

1 κούπα τυρί cheddar

1200 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση

Θυμάρι

Μπούκοβο

Θαλασ. Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

1 ασπράδι αυγού χτυπημένο

Εκτέλεση 
Σε ένα σκεύος μεγάλο ανακατεύουμε αλεύρι, αλάτι και ζάχαρη.
Κόβουμε το βούτυρο με ένα μαχαίρι σε πολύ μικρούς κύβους σε μέγεθος αρακά, ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Αν είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε λίγο ακόμη. Στο σημείο αυτό θα πρέπει η ζύμη να είναι μια σταθερή μπάλα. 

Μεταφέρουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε μια λαδόκολλα ή μεμβράνη με πάχος περίπου 2,5-3 εκατοστά. Την σκεπάζουμε με την μεμβράνη ή λαδόκολλα και την ψύχουμε για περίπου 2 ώρες. Μπορούμε σε αυτό το στάδιο επίσης να κάνουμε κατάψυξη της για χρήση κάποια άλλη στιγμή ή να κάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να χρησιμοποιήσουμε μικρότερη ποσότητα κρατώντας την υπόλοιπη για άλλη φορά

Αφαιρούμε την ζύμη από το ψυγείο και απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια κάνοντας έναν δίσκο με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από το σκεύος μας. Την τοποθετούμε στο σκεύος το οποίο πριν έχουμε λαδώσει ελαφρά. Απλώνουμε το τυρί και μετά σκεπάζουμε με τα ντοματίνια. Γυρίζουμε την άκρη της ζύμης προς τα μέσα και με ένα πινέλο περνάμε την ζύμη με το ασπράδι του αυγού. Αλατοπιπερώνουμε.. Βάζουμε λίγο θυμάρι. Ψήνουμε σε περίπου 200 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι η να ροδίσει η κρούστα. Μπορούμε να τρίψουμε παρμεζάνα μετά το ψήσιμο και να προσθέσουμε φρέσκια ρόκα.

Σκεύος που χρησιμοποιούμε Barebones
Cast Iron Flat Pan

Θα το βρείτε εδώ: https://v15.gr/products/15368-26637-34497/Cast-Iron-Flat-Pan